Frissen Fejérből

2022.07.29. 20:00

Felvidéki alkotások az Árpád fürdő galériájában

Júniusban Takcsányban (Stakčín) találkoztak a nemzetközi festőtábor résztvevői. Az ő alkotásaikból nyílt most kiállítás.

Szanyi-Nagy Judit

Részletek a kiállításból

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ecsettel a békéért néven 2013-ban kezdték a közös munkát az anyaországi alkotók, Németh István, a Krajczáros Alapítvány kurátorának vezetésével, hozzájuk pedig lengyel, szlovák, erdélyi és kárpátaljai művészek is csatlakoztak. A július végi, most pénteki, szám szerint 81. tárlatot a kurátor nyitotta meg. Elmondta, csaknem tíz évvel ezelőtt, az első alkalommal az első világháborúhoz kötődtek tematikailag, azon belül pedig a nagy háború monarchiabeli magyar résztvevőiről készítettek portrékat a művészek.

Az évek teltek-múltak, az alkotások pedig egyre csak bővültek, mivel kezdetben a civil szervezetek, majd az önkormányzat minden évben figyelmet fordított a kezdeményezésre. Így míg 2013-ban hatvan festménnyel indultak, addig ma már több mint 900 alkotás van a birtokukban. Az első tárlat 2014-ben debütált a Tiszti Klubban.

Ezúttal az Árpád fürdő galériájába várták, várják a népes érdeklődőtábort, akik a kiállítás részeként nemcsak a legutóbbi tábor festményeit, de korábbi időszakok és más témák műveit is szemrevételezhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában