A jól összeszokott csapat újra együtt

2022.06.09. 07:20

Találkozott a Móri Írók Képzőművészek Szövetsége

Amikor a feje tetejére áll minden, az élet kell, hogy lekössön valami, ami elvonja a figyelmet a világ bajáról. A MIKSZ számára ez a kreativitás, a művészet, az aktív alkotó idő.

Palocsai Jenő

"Nagyon kellett már ez a közös este”

Forrás: MIKSZ

A Móri Írók Képzőművészek Szövetsége (MIKSZ) ismét összegyűlt közös székhelyükön. Vezetőjük, Abonyi Ria elmondta: – Hosszú, covid-tól terhes időszak van mögöttünk, amikor csak kevesebbünknek és kevesebb alkalommal sikerült találkozni, remélve, hogy egyszer megoldódik minden, minél kevesebb veszteséggel, több örömmel. De most, „Csak úgy” címmel újra egy hagyományos, képzőművészeti-irodalmi-zenés rendezvényt tudhatunk magunk mögött.

Értékelték az elmúlt időszakot, meghallgattak pár baráti beszámolót, és közös tárlat nyílt a tagok alkotásaiból. Látható volt a minőségi fejlődés és mint kiderült, az eddig csak támogatóként a MIKSZ-hez tartozók is beleszerettek valamilyen alkotói tevékenységbe.

Abonyi úgy fogalmazott: – A női szépség valahonnan a lélek mélyéről fakad. A szív rajzolja a ráncokat az arcra. És ott vannak a nőként és nőkkel megélt élethelyzetek. Erről kérdeztem Székely Sándort, aki verseiben mondta el gondolatait, humoros csavarral fűszerezve a történeteket. Abonyi Ferenc megzenésítette a költő verseit, melyeket gitárkísérettel adott elő, nagy sikert aratva.  

Aztán egy kis üdítő és sütemény mellett ismét jöttek a nagy baráti beszélgetések kifogyhatatlan történetekkel.

A hosszú szünet utáni hangulatról azt mondta az egyesület vezetője: – Ilyenkor valahogy úgy van, hogy előbb jön az érdeklődés és megnyugvás, jól vagy? Jól vagyunk. Rájössz, hogy előre semmire nincs biztosíték, s hogy nincs kőbe vésve egyetlen történet sem. Rájössz, hogy a nehézségek azért voltak, hogy megérezd, mekkora lelkierő lakozik benned. Tudni fogod, hogy semmi bizonyosság nem jár az élethez, csupán önnön lényed a támaszod. Nagyon kellett már ez a közös este. Örültünk, hogy ott lehettünk. Csak úgy….

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában