Frissen Fejérből

2022.06.13. 14:23

Érdemes lesz kilátogatni a Magyar Tavak Fesztiváljára, melynek Miklósa Erika lesz a háziasszonya

Az operán kívül jazz, fúvós- és kamarakoncert, valamint népzene is lesz a Magyar Tavak Fesztiválja velencei-tavi Tour’D Opera kerékpáros körútján. Június 24-én, pénteken este gálakoncerttel kezdődik a Csajághy-n, szombaton reggel pedig indulnak a biciklisek a Halász-kastélytól. Hobbikerekezés lesz, igazi muzikális csemegékkel.

S. Töttő Rita

A tavalyi gálaműsor nagy siker volt, sztárvendégekkel és Miklósa Erikával, a fesztivál háziasszonyával

Forrás: FMH-archív

A Magyar Tavak Fesztiválját érdemes választania annak, aki 2022 nyarán a kultúrát és a természet közelségét szeretné ötvözni.  Az esemény immáron második alkalommal a Velencei-tónál veszi kezdetét. Az operán kívül a programsorozat a hazai és a nemzetközi könnyű-, klasszikus és jazz zenei élet legnívósabb előadóit is elhozza  a tópartokra. Június 24–25-én a Velencei-tónál, július 29–30–31-én a Tisza-tónál, augusztus 26-án pedig a Balatonnál lesz megtalálható az egyre népszerűbb fesztivál.

Velencei lakosként Miklósa Erika operaénekes ezúttal is az esemény háziasszonya, arca lesz.

- Érdemes jönni a fesztiválra, mert az emberre olyan hatással van a kultúra-természet-sport hármasának együttese, ami testben és lélekben egyaránt feltölt. Szeretném hangsúlyozni, hogy senkit ne ijesszen el az opera, mert számos egyéb műfaj képviselője is érkezik az eseményre. A zenei élet igényes képviselői szórakoztatják a megállópontokon a természetet, sportot szeretőket. Kizárólag amatőr sportolásra kell számítani, a lényeg, hogy együtt legyünk és jól érezzük magunkat – mondta az énekesnő.

A Magyar Tavak Fesztiválja évről évre egyre több látogatót vonz, s ahogy Miklósa Erika is utalt rá, sikerének kulcsa egyszerű: kiviszi a klasszikus zenét a természetbe és mindezt sporttal kombinálja. A kultúra, az egészséges életmód és az aktív pihenés a Velencei-tó természetes környezetének csodálatával egészül ki.

Június 24-én a Velencei-tónál nyitja idei évadát a Magyar Tavak Fesztiválja. Az első nap estéjén gálakoncerttel indul a fesztivál, ahol virtuóz zenészek és aranytorkú énekesek előadását lehet meghallgatni a kápolnásnyéki Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon. A gálaest művészeti vezetője Novák Péter színész, énekes, szövegíró, zeneszerző, műsorvezető. Színpadra lép a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, Miklósa Erika, Horányi Juli, Csiszár István, Rab Gyula, Pataki Bence, Cserta Balázs zenekara és ifj. Balogh Ferenc. Az est házigazdája Bősze Ádám lesz.

A második napon, június 25-én a kerékpározásé lesz a főszerep: a résztvevők a Velencei-tavat tekerik körbe, majd az egyes megállókon neves előadók várják őket produkcióikkal. Az indulás helyszínén, a kápolnásnyéki Halász-kastélynál a Ceglédi Fúvószenekar húzza a talpalávalót. A nap folyamán fellép a Vox Mirabilis Kamarakórus, lesz Latin Jazz Piknik Jász Andris, Horváth Márk, Romhányi Áron és Balássy Betti előadásában, hallható lesz a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann Jazzkívánságműsor magyarul produkciója, ott lesz a Bazseva és az I Nuovi zenekar, de a Cimbaliband is felejthetetlen koncertet ad majd. A nap végén, várhatóan 19 óra körül a visszaérkezőket a kápolnásnyéki Halász-kastélyban finom ételek, frissen csapolt Nyéki sör és üdítő fröccs várja.

- Egyetlen cél van, hogy a résztvevők érezzék jól magukat, hallgassanak szép zenét, beszélgessenek jókat, s nem mellesleg hódoljanak a gasztronómiának! A Velencei-tó környéke gyönyörű, klassz bicikliutakkal, frissítőpontokkal van tele, s mi hozzuk most mellé a kulturális csemegéket is – tette hozzá Miklósa Erika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában