Frissen Fejérből

2022.05.09. 13:28

Rendhagyó énekóra a Hermannban (videó)

Rendhagyó énekórán vehettek részt az érdeklődő iskolák és óvodák növendékei. Hangaszerbemutató koncertet tartottak a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Baráth Eszter

Érdekes rendezvényt szervezett Székesfehérvár zeneiskolája, amelynek során a gyerekek egyúttal szórakozhattak és tanulhattak. Fóris István a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola szakmai igazgatóhelyettese vezette a foglalkozást. A mai nap során érdeklődő gyermekek érkeztek az István Király Általános Iskolából, a Németh László Általános Iskolából, a Hétpettyes Óvodából és a Napsugár Óvodából. A holnapi nap során újabb két alkalommal nyílik meg az intézmény koncertterme az érdeklődők előtt.

A jelenlévők érdekességeket tudhattak meg a fa- és rézfúvós, a vonós és a billentyűs hangszerekkel kapcsolatban is, de a népi hangszerek világába is betekinthettek. A felsorakoztatott hangszereket a zeneiskola növendékei szólaltatták meg, és mutatták be kortársaiknak.

A gyermekek megtudhatták például, hogyan és mitől szólal meg az oboa, vagy a klarinét, vagy éppen miért soroljuk a fafúvósok közé fuvolát. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában