Frissen Fejérből

2022.05.19. 11:33

A török uralom alóli felszabadításra emlékeztek Fehérváron (videó)

A város visszavételének, Székesfehérvár török uralom alóli felszabadításának 334. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést a Nemzeti Emlékhelyen.

Baráth Eszter

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az ünnepség kezdeteként Berki Lilla, Cserta Balázs, Kneifel György és Varró János előadásán keresztül a kor zenei emlékeit hallhatták a résztvevők. Cser-Palkovics András polgármester ünnepi beszédében kiemelte, a jelen katonái felé kifejezett köszönet és tisztelet mellett a múlt honvédeire is emlékeznünk kell, azokra, akik adott esetben képesek voltak akár életüket is áldozni Székesfehérvárért. Mint mondta, a Nemzeti Emlékhely jól mutatja a török uralom idejének „eredményét”, hiszen a Koronázó Bazilika egyik tornya ledőlt.

A megemlékezés zárásaként a Székesfehérváron állomásozó katonai alakulatok vezetői, a város önkormányzatának és a közgyűlésnek tagjai, valamint a Vasvári Pál Általános Iskola tanulói is koszorút helyeztek el a város felszabadításának emléket állító táblánál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában