Szeretet vagy kárhozat

2022.04.26. 09:00

Zilahy L. Ágnes könyvét mutatták be a Vörösmarty Könyvtárban

A Széna téri Találkozások harmadik állomásaként mutatták be Zilahy L. Ágnes a járvány ideje alatt íródott könyvét hétfőn este a Vörösmarty Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában.

Hajdú Marianna

Az írónő maga olvasta fel könyvének bevezetőjét – mindennapi kérdéseket, problémákat feszeget a műben

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Vörösmarty Társaság nevében Bakonyi István köszöntötte a hallgatóságot.

– Nyílt titok, hogy a Székesfehérvárott élő és alkotó szerző apai ágon rokonságban áll a mostanság mellőzött Zilahy Lajos íróval. Zilahy L. Ágnes tanárként számos pedagógiai szakcikk mellett kezdett bele a szépírásba, nem is akármilyen sikerrel. Néhány éve debütált a Lányok, anyák, utazások című kisregényével. Az írónő új kötetére is jellemző az utazás. Most Amerika és Olaszország között. Ugyancsak van benne szerelem és spirituális tartalom is. Fontos a cím! A több szálon futó s az idősíkokat váltó  cselekmény mögött valóban meghúzódik a szeretet és a kárhozat, de aztán úgy érezzük a végén, hogy mégiscsak a szeretet az erősebb – taglalta.

Az írónő maga olvasta fel  könyvének bevezetőjét, ami már önmagában jól megragadta a könyv valódi tartalmát. Sarah és Zara, egy édesanya és leánya kapcsolatán keresztül tekinthetünk be két család életébe. Bár szerelmi szállal átszőtt történet, közel sem egy romantikus regényről beszélünk. Olyan gondokat feszeget, mint a családon belüli erőszak, annak minden testi-lelki szenvedésével. Az írónő elmondta: nem véletlenül nyúlt a témához. A vírus okozta bezártság olyan „lehetőségeket” teremtett, hogy a családban elhatalmasodó erőszak gyakoribbá vált. Erről beszélni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában