Áron Nagy Lajos Művészetbarát Kör

2022.04.09. 16:30

Pártolók alkotásaiból nyílt kiállítás a Fehérvári Civil Központban

Közel két év kihagyás után nyílt újra kiállítás az Áron Nagy Lajos Művészetbarát Kör alkotó tagjainak munkáiból a Fehérvári Civil Központban.

Bokros Judit

A megnyitó sok érdeklődőt vonzott

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Vörösmarty Társasághoz tartozó, a képzőművészetet pártolókat és az alkotókat összefogó kör rendhagyó helyszínen mutatja be műveit, mivel a társaságnak otthont adó, kiállítások rendezésére is alkalmas terem még nem használható – hangzott el a megnyitón Lakner Józseftől, a művészetbarátok vezetőjétől. Aki egyúttal köszönetet mondott azért, hogy mégis meg tudnak mutatkozni. Az elnök szólt arról: az alkotók között van profi, félprofi és amatőr is, utóbbi azonban itt egyáltalán nem pejoratív jelző, csupán annyit jelent, hogy az illető nem hivatásszerűen foglalkozik a művészettel. A tárlaton grafikák, olajképek, kollázsok, faszobrok, kerámiák, tűzzománc munkák is vannak – összesen tizennégy alkotó mintegy harminc művét állították ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában