Különleges, generációkat összehozó alkalom

2022.04.15. 07:15

Közös koncerten zenéltek az ifjú tehetségek Fehérváron

Koncerttel zárult a Tálas Edit Alapítvány komplex tehetségfejlesztő programja, melynek keretében a Hermann László Zeneiskola legifjabb növendékei és az ország különböző pontjain tanuló zeneművészek együtt léphettek színpadra.

Héjj Vivien

A legifjabb növendékek koncertje

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az alapítvány Tücsökzenekarának bevonásával és egykori hermannos növendékek szereplésével tartottak tegnap délután koncertet a Szent István Művelődési Házban. A fellépő tehetségek hegedű és mélyhegedű szakos tanulók, hallgatók, akik közül többen a győri, pécsi, szegedi és budapesti zeneművészeti intézményekből érkeztek a különleges, generációkat összehozó koncertre.

A zenei estet megelőző tehetségfejlesztő program részleteiről Szőnyi Anna, a Tücsökzenekar ­foglalkozásait vezető hegedűtanár mesélt. Mint mondta, a „tücskök” az elmúlt egy év során a zeneiskolai órákon túl számos zenei programon fejleszthették tudásukat: néptáncfoglalkozásokon, hangszerismertetőkön, hangszerkészítő foglalkozáson vehettek rész, valamint megismerkedhettek a számítógépes kottaszerkesztés rejtel­meivel. A hegedűkoncert során Bach Parasztkantátája mellett melodikus dallamok is felcsendültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában