Honismeret

2022.03.29. 07:15

Megyei kötődések, hagyományok - Prezentációs versenyt hirdettek középiskolások számára

Ötödik alkalommal hirdetett Prezentációs versenyt középiskolások számára a Vörösmarty Mihály Könyvtár és a Fejér Megyei Honismereti Egyesület. Idén a móri iskola diákjai állhattak a képzeletbeli dobogó legfelső fokára.

Héjj Vivien

Első helyen végzett a móri gimnázium csapata

Forrás: VMK

A Prezentációs versenyre háromfős csapatok jelentkezhettek, akik megyei vonatkozású témákban – településtörténet, nevezetességek, híres emberek vagy iskolatörténet – készíthettek vetített képes prezentációt. A honismeret napján a döntős csapatok tagjai a Vörösmarty Mihály Könyvtár Olvasótermében találkoztak, s mutatták be kiselőadásaikat. Munkájukat háromfős zsűri értékelte: Braun Lászlóné, a Fejér Megyei Honismereti Egyesület elnöke, Hajdu Hajnalka pedagógus és Szőnyegi Hajnalka nyugalmazott helyismereti könyvtáros.

 

Két csapat iskolatörténeti prezentációval készült, míg mások Fehérvár olimpikonjait mutatták be a zsűrinek. A Móri Táncsics Mihály Gimnázium tanulói alkotta győztes csapat Wekerle Sándor, az örök móri címmel készített színvonalas előadást, míg a második helyen végzett fehérvári cisztercis csapat a szári svábság történetét és hagyományait dolgozta fel. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára ugyancsak a Ciszterci Szent István Gimnázium tanulói állhattak, ők Otthonunk, Ciszterci címmel készítettek bemutatót.

 

A legjobbak díjazásban is részesültek: a győztes csapat térítésmentesen részt vehet a XXVI. Országos Ifjúsági Hon­ismereti Akadémián, a második és harmadik helyezettek könyvjutalmat kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában