Frissen Fejérből

2022.03.25. 09:00

Bemutatták a Fehérvár katonái az államalapítástól napjainkig című alkotást

Bemutatták a Székesfehérvár kötelékébe tartozó kiemelkedő katonai személyekről, Váczi Márk történész kutatásai alapján készült filmet csütörtökön. A Fehérvár katonái az államalapítástól napjainkig című alkotás elsődleges célja az ismeretterjesztés.

Baráth Eszter

Váczi Márk (b) történész kutatásai alapján készült a film

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület kezdeményezésére készült el a film, amely a kiemelkedő katonai személyek tetteinek bemutatása mellett felvonultatja a tiszteletükre állított és emléküket őrző városi szobrokat, domborműveket, emlékműveket és emléktáblákat is. A film ünnepélyes bemutatóját Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője nyitotta meg a Fehérvári Civil Központban. – Fontos pillanat az, hogy ez a film elkészülhetett Fehérváron, ami katonaváros! Büszkék vagyunk a katonáinkra, és büszkék vagyunk arra a sok-sok évszázadra, amit mögöttünk tudhatunk – fogalmazott Vargha Tamás. Szent Istvántól egészen napjainkig foglalja össze a katonai szereplőket a film, éppen ezért a Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület célja, hogy az alkotás közkinccsé váljon, és eljusson valamennyi fehérvári középiskolába, ahol ismeretterjesztőként épülhet be a tanórákba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában