Beszámoló és tervek

2022.03.30. 07:10

A Könyvhétre készülnek a Vörösmarty Társaságnál

Közgyűlést tartott a minap a Vörösmarty Társaság: a Fehérvári Civil Központban gyűltek össze, mivel a Kossuth utca 14. szám alatt található termük továbbra sem használható biztonságosan.

Bokros Judit

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Bobory Zoltán elnök tartott beszámolót az előző év munkájáról, eredményeiről. Szó esett az idei tervekről is: a fontosabb rendezvényeket – például a Határon Túli Magyar Irodalom Napjai – megszervezik. Június­ban végre ismét szerepelnek az Ünnepi Könyvhéten, amelyre a Vörösmarty Mihály Könyvtárral közös programsorozatot terveztek. Ezen már fellép a társaság égisze alatt nemrég alakult Vörösmarty Kuckó csoportja, amely csupa tizenéves diákból áll. A fiatalok a havi alkalmakon verseket, prózai szövegeket olvasnak fel. A társaság nemrég gyűjtést szervezett kárpátaljai író társaknak az orosz–ukrán háború miatt. Összesen több mint 300 ezer forint értékű adomány gyűlt össze. Továbbra is az önkormányzattól kapják a legtöbb támogatást, ezenfelül pedig pályázatokon szerepelnek, hogy plusz pénzhez jussanak.

 

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában