Frissen Fejérből

2022.01.15. 07:15

Mesefák nőttek a szabadbattyáni ablakokba

Ismét megnyílt a vitrinkiállítás. Idén először a magyar kultúra napja alkalmából mesefákat ültettek az ablakokba – mondta el lapunknak a művelődési ház intézményvezetője.

V. Varga József

Az elültetett magokból gyönyörű mesefák nőttek

Forrás: Művelődési ház

– Egyszer volt, hol nem volt egy mesefa – folytatta mesebeli fogalmazással Márkus Lajosné Anett intézményvezető. – Egy borús téli, januári napon nagy vihar kerekedett, és a mesefa magjait elrepítette a szél egészen a messzi Szabadbattyánig. A magokat aztán elültettük, és gyönyörű mesefák nőttek a Móricz Zsigmond Művelődési Ház ablakaiban. A magyar kultúra napja alkalmából ezekre a fákra egy-egy mesét rejtettünk el. Közhírré tétetik: aki a fákon elrejtett mesék címét megfejti és január 23-áig bedobja a művelődési ház falán lévő varázsládába (postaládába), elnyeri méltó jutalmát.

 

Amint megtudtuk: a múlt év sikeresen zárult a településen, ugyanis az önkormányzat más nyertes pályázatok mellett a Magyar falu programban közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzésre és közösségszervezőbér-támogatására is nyert támogatást. A művelődési ház új laptopokkal, hangosításhoz szükséges technikai eszközökkel, kerti kis házzal, pavilonokkal és sörpadgarnitúrákkal gyarapodott. A kulturális intézmény munkáját egy éven keresztül közösségszervező segíti.

 

A művelődési házban működő közösségek is folytatják munkájukat. A tavaly újraindult Pengetős citeraegyüttes várja az érdeklődőket, foglalkozásaik hétfőnként 17 órakor kezdődnek. Újdonság a társasjátékklub, a gyermek és felnőtt korosztály közösen játszhat minden kedden 16.30 órától a könyvtárban.

 

Ugyancsak ebben az időben tevékenykedik a mézeskalács­szak­kör. A foglalkozás elindításához a Nemzeti Művelődési Intézet A szakkör elnevezésű országos programja nyújt módszertani, anyag- és eszközsegítséget.

 

Februártól szabás-varrás tanfolyamot is szeretnének indítani, jelenleg folyik az igényfelmérés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában