Frissen Fejérből

2022.01.18. 09:30

Az országban a fehérvári egyetemen van a legtöbb duális képzés

A képzési paletta kínálata és a duális képzés lehetőségei mellett az egyetemi életbe is bepillantást nyerhettek azok, akik részt vettek az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának nyílt napján.

Héjj Vivien

Sokan jöttek a fehérvári kar nyílt napjára

Forrás: Nagy Norbert/Fejér Megyei hírlap

Az egyetem Pirosalma utcai intézetében gyűltek össze a leendő hallgatók és kísérőik, hogy közelebbről is megismerkedjenek az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának képzéseivel és a fehérvári egyetemi élettel. 

 

– Néhány évvel ezelőtt az itt működő vállalatokkal közösen megfogalmazódott az a gondolat, hogy a város jövője szempontjából fontos a már meglévő felsőoktatási intézmények minőségi és mennyiségi bővítése, hogy új lehetőségeket biztosítsunk az itt élő és itt továbbtanulni vágyó fiatalok számára. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Székesfehérváron a három felsőoktatási intézményt egybevéve az országban itt van a legtöbb duális képzés, ami jól jelzi a helyi ipar erősségét is – fogalmazott köszöntőjében Mészáros Attila alpolgármester. 

 

A nap első programjaként Pogátsnik Monika oktatási dékánhelyettes a szeptemberben induló szakokról, valamint a duális képzési lehetőségekről tájékoztatta a leendő hallgatókat. A dékánhelyettes kiemelte, a képzés során a diákok a „puha” készségeket – problémamegoldó és kommunikációs képesség, munkakultúra ismerete – is elsajátíthatják, melyek legalább annyira fontosak a munkaerőpiacon, mint a szakmai tudás. 

 

Ezután az egyetem jelenlegi hallgatói osztották meg az egyes alapszakokhoz fűződő személyes tapasztalataikat, és a továbbiakban szó esett még egyebek mellett a hallgatói juttatásokról és az Erasmus program részleteiről is.  

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában