Éljünk szeretetben!

2021.12.12. 16:53

Megtelt örömmel a Püspöki palota adventi udvara Fehérváron

Az elmúlt másfél évtizedben a Püspöki palota adventi udvara az év utolsó hónapjában elválaszthatatlan része lett Székesfehérvár belvárosának és a Városház térnek.

V. Varga József

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A város őrzi és értéknek tartja keresztény kultúráját, s ennek alapját, a hitet erősítik meg napról napra, arra építve az adventi várakozás minden eseményét. Az adventi udvarban kézműves és jótékonysági vásár várja az érkezőket, hétvégenként 10 és 19 óra, valamint december 13-ától 22-éig hétköznapokon is 14 és 19 óra között. 

Az adventi koszorú gyertyáit Spányi Antal megyés püspök gyújtotta és gyújtja meg szombatonként délután, s mindegyik alkalmon műsort adtak, adnak a Székesfehérvári Egyházmegye katolikus iskolásai. A gyertyagyújtások előtt az idéntől az Egyházmegyei Látogatóközpontban is kézműves foglalkozásokat tartottak, tartanak; az udvar ünnepváró szelfifala mindenki, a mesesarok a gyerekek kedvence.

Amint Spányi Antal megyés püspök a harmadik adventi gyertyagyújtáskor egyebek között megfogalmazta: – Az az ember feladata, hogy legyen jó, legyen igazságos, éljen szeretetben, és fogadja el önmagát, ne akarjon másnak látszani, ne akarjon többnek tűnni, mint ami valójában, mert akkor lesz igazán boldog, ha önmagában megvalósítja az Istennek róla alkotott tervét, és így éli az életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában