Frissen Fejérből

2021.11.07. 15:55

Fotográfiák a vasúton innen és túl

Gőzfüggönyből előtörő mozdony, olajos géprészletek, századelőt idéző modell, valamint fekete-fehér macska, halat tartó madár és esti tájkép is található a VII. Országos Miniatűr Fotópályázat díjazott alkotásai között. A tárlat a vasúti és az azon túli élet gazdag szeletéből merít.

FMH

20211106 Székesfehérvár, VOKE, MÁV fotókör, miniatűr fotópályázat, díjátadás. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Szombaton délután került sor a VII. Országos Miniatűr Fotópályázat kiállításának és díjátadójának ünnepélyes eseményére a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. Az intézmény és a MÁV Fotókör által szervezett tárlatot Lehrner Zsolt alpolgármester nyitotta meg, aki elmondta: a pályázatra összesen 344 fotó érkezett, melyek közül 151 fotó a vasút, 193 fotó pedig a szabadon választott témában versengett a zsűri elismeréséért. Marton Ágota, a MÁV fotókör vezetője kiemelte: ezt a pályázatot minden második évben rendezik meg, s mivel az idei volt a hetedik alkalom, így immáron tizennégy éve szerveznek miniatűr fotópályázatot. A neve is mutatja, hogy meglehetősen kis – 10x7 centiméteres – méretben is érvényesülő képeket vártak, ami erősen szűkíti a kört.

Izgalmas fotótárlat nyílt a VOKE-ban, december 31-ig látogatható Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy a vasút téma is – derült ki, ugyanis a zsűri ezúttal a 151 pályázatból csupán 16 alkotást küldött tovább a kiállításra. A szabadon választott téma sokkal erősebbnek bizonyult: ebből 59 fotográfiát láthat a fehérvári közönség az új tárlaton a VOKE-ban, amely december 31-ig tekinthető meg. Érkeztek pályázatok az ország minden tájáról: Bajától Békéscsabán keresztül, Nadapról, Székesfehérvárról és Sopronból is. Díjat kapott a pályázaton Farkas G. Ádám, Keresztes László Péter, Tóth-Piusz István, valamint Kesztyűs András, Hipságh Gyöngyi, Fischbackné Horváth Ildikó, Dovocsin András és Göldner Tiborné. A helyezésekért és az elfogadásokért pontot kaptak az alkotók ezen a pályázaton, amelyek pedig a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) kiválósági címeinek elérésében számítanak a fotográfusok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában