Frissen Fejérből

2021.10.22. 07:30

Ovisok kalandja Hangszervilágban

Nagyon bájos, a zenei nevelést célzó foglalkozás zajlott csütörtökön délelőtt a fehérvári Gyöngyvirág Óvodában.

Bokros Judit

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Hangszervilág-sorozatában ezúttal a vonós hangszerekkel ismerkedhettek az ovisok. A házigazda Bergerné Szőnyi Anna és a zenekar öt tagja volt, akik Gombaházi Zengő Manó meséjén keresztül mutatták be a csellót, a nagybőgőt, a brácsát és a hegedűt az érdeklődő apróságoknak.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A mesét Anna találta ki, s azon keresztül a réz, a bronz, az ezüst és az arany erdőbe juthattak el a kicsik, és mindegyik erdőben egy-egy hangszerrel ismerkedhettek meg. A zenészek elmesélték, hogy például a nagybőgőnek van teste, nyaka, csigája, sőt lába is – és hozzá nagyon hasonló a többi vonós hangszer. A foglalkozást ismert énekekkel, mozgással tették változatosabbá, a gyerekek pedig a meseszövés révén hol vidámak, hol morcosak, hol szomorúak lehetettek. Összességében úgy tűnt: nagyon elégedettek a látottakkal, hallottakkal.

Mint megtudtuk: ezt a műsort az összes fehérvári óvodába és néhány általános iskolába is elviszik, majd a tanév végéig még három másik előadás is következik az ütős és a fúvós hangszerek kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában