Frissen Fejérből

2021.10.27. 07:05

Mesés, alkotós délutánt tartottak a Gárdonyi Géza Művelődési Házban

Az aranyszőrű bárány című meséhez kapcsolódva születtek kedden szebbnél szebb alkotások a Gárdonyi Géza Művelődési Házban.

Bokros Judit

A két Zselyke (a két szélen) és Trixi az általuk színezett ujjbábokkal. Ezekkel is eljátszható Az aranyszőrű bárány meséje

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A szülők az őszi szünetben is örülnek a gyerekeket hosszabb időre lekötő, tartalmas foglalkozásoknak. A maroshegyi művelődési ház az M-ART Egyesülettel karöltve erre a hétre kettő ilyet is kínált, bejelentkezés alapján. Az elsőre kedden kora délután került sor: a résztvevők ekkor Az aranyszőrű bárány című népmese alapján dolgozhattak, miután Gonda Emma mesemondótól meghallgatták a történetet.

Emma – aki a segítők mellett szintén az M-ART tagja – elmondta: a Mesekincstár programot is megvalósító egyesületük kifejezetten az őszi szünetre időzítette a témanapokat. Ezek az élőszavas mesemondásra épülnek és az NKA támogatásával valósulhatnak meg. Keddre két témával készültek: az óvodás, illetve kisiskoláskorú gyerekek egyrészt papírból elkészíthették és kiszínezhették a mezőt, amelyen a bárány legel, másrészt pedig megalkothatták a mese szereplőit. A két munkafázis között játékkal lehetett egy kicsit pihenni, felfrissülni. A foglalkozás mesemondással zárult.

A két Zselyke (a két szélen) és Trixi az általuk színezett ujjbábokkal. Ezekkel is eljátszható Az aranyszőrű bárány meséje
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Szerdán délelőtt már A papucsszaggató királykisasszonyok című meséből indulnak ki a résztvevők. Ezen az alkalmon elkészül például az ezüsterdő, a gyémánt­erdő, valamint lesznek játékos nyomtatott feladatok is. Emmától megtudtuk, hogy azért választották ezt a két mesét, mert ezek nagyon ismertek, kedveltek, mozgalmas feladatokat lehet hozzájuk társítani.

A Gárdonyiban mozgalmas ez a hét – csütörtökre például tökfaragós délutánt hirdettek, ám ez is betelt már.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában