Frissen Fejérből

2021.10.22. 15:00

Feléleszti a kápolnásnyéki társasjátékklubot a szervező: várják játszani a fiatalokat, időseket

Jönnek a hosszú őszi-téli esték, és a szabadtéri programok helyett egyre inkább behúzódnak az emberek a négy fal közé. A kápolnásnyéki „társasjátékosok” is abban reménykednek, hogy most, a járvány és a mozgalmas nyár után újból összehozhatják a helyieket hetente egyszer – ahogy a szervező mondta – „dumálni, játszani, röhögni”.

S. Töttő Rita

Vicsekné Jakab Zsuzsa reméli, az ősz folyamán beindul a társasjátékklub

Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Egy csendes péntek délután találkozom Vicsekné Jakab Zsuzsával és férjével a kápolnásnyéki nyugdíjasklubnak helyet adó kis közösségi épületben. Kedélyes társaságukhoz keresik azokat, akik nem az interneten, a képernyők előtt szeretnék eltölteni idejük minden pillanatát, hanem a való életben.

Társasjátékklubot szerveznek, hangsúlyozva: nem csak nyugdíjasoknak! Zsuzsáék előtt most is ott a betűjáték, pakolják, keresik a szavakat – a társasban legalábbis, az interjúban ugyanis nem kell. Kiváló beszélgetőpartnerek, s ez az, amiért olyan jól tud működni egy-egy ilyen társasági összejövetel. Mert miközben játszanak, sok egyéb dolog is lehet a diskurzus témája – mondja Zsuzsa.

– Jó lenne részt venni az itteni közösségi életben, amelyben nem a közéletet tárgyaljuk ki, hanem kikapcsolódunk, szórakozunk, magyarán dumálunk, játszunk, röhögünk – mondja nevetve. A házaspár így mesél magáról: – Mi úgymond „gyüttmentek” vagyunk, pont hét éve költöztünk „le” Budapestről – árulja el Zsuzsa. Hozzáteszi: – Fontosnak érzem, hogy az ember ismerje a lakókörnyezetét, az őt körülvevő társaságot – mondja, s közben kiderül az is, hogy nyugdíjas közgazdász, de ma is aktív, könyvelőként dolgozik. Férje kerékpárszerelő volt a fővárosban, nyugdíjba pedig a Magyar Televíziótól ment, ahol világosító volt.

Vicsekné Jakab Zsuzsa reméli, az ősz folyamán beindul a társasjátékklub
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Sokféle társast ismernek, szeretik a kártyajátékokat, a betűvetőket és az egyéb trükkös játékokat is, de az tisztán látszik, hogy szívesen ismerkednek az újdonságokkal is. Ezért ha csatlakozik a társasághoz valaki, örömmel veszik a „kívülről” hozott társasokat is. Ezért tett közzé Zsuzsa nemrégiben egy felhívást, hogy az emberek tudják: érdemes pár órát szakítani a közösen eltöltött időre péntek délutánonként. Most a 15 órát „lőtték be” mint kezdési időpontot, s 18 óráig egészen biztosan mehet a küzdelem a kártyalapok vagy a tábla fölött. – Bármikor bekapcsolódhat valaki, nem kell pontban 15 órára ideérni – teszi hozzá Zsuzsa, aki szeretné, ha jönne mindenki, aki a környéken él és szeret társaságban lenni, társasjátékozni. – Nem csak nyugdíjasokra számítunk, jöhetnek a fiatalok és a családosok is – hangsúlyozza. – Az a célja a felhívásnak, hogy hetente egyszer összejöjjünk. Másfél éve szerveztük először a klubot, jól is működött, idejárt 10-15 ember. A járvány miatt azonban ennek is vége szakadt, nyáron nem próbálkoztunk, de most ősszel, úgy gondoltuk, megpróbáljuk. Reméljük, ismét összeáll egy jó kis csapat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában