Frissen Fejérből

2021.10.09. 07:30

Egy szelet Erdély a képeken – Az Igézőben állított ki Csog István Csaba

Fiatal tehetségeket támogató program keretein belül nyitották meg Csog István Csaba kiállítását az Igézőben, amely az elkövetkezendő két hétben várja a látogatókat.

Baráth Eszter

Fotográfiákba öntve Erdély – avagy a lehetetlen küldetés

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A kormányhivatal keretein belül működő Fejér Megyei Europe Direct Információs Iroda és az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért Egyesület (Ikon) együttműködésének köszönhetően valósulhatott meg az Egy szelet Erdélyből című kiállítás. A megnyitón Simon László kormánymegbízott elmondta, bár a kormányhivatal egy közigazgatási szerv, de ha teret tudnak adni fiatal művészeknek, alkotóknak, akkor azt örömmel teszik.

– Itt és most arról van tehát szó, hogy az anyaországban élők is megismerkedhetnek egy tehetséges, határon túl élő alkotóval. Segítségével pedig tovább folytatjuk ismerkedésünket Erdély gyönyörű tájaival és magával a fotózással mint művészettel, annak kivételes ábrázoló erejével – foglalta össze Simon.

Fotográfiákba öntve Erdély – avagy a lehetetlen küldetés
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nagy Dóra, az Ikon elnöke az egyesületük által indított Fiatal tehetségek program fontosságát emelte ki. Ennek keretében valósulhatott meg ez a kiállítás is, amely hamarosan a megye több pontján is látható lesz. Mint mondta, elsődleges céljuk, hogy azoknak a tehetséges alkotóknak bemutatkozási, kiállítási lehetőséget biztosítsanak, akiknek eddig erre nem volt lehetőségük.

Csog István Csaba, a Gor­sium Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum fotográfustanulója elmondta, ezekkel a képekkel megpróbált egy szeletet elhozni szülővárosából, Csíkszeredából és annak környékéről. Mint mondta, ezzel megpróbálta a lehetetlent, hiszen Erdély olyan sokszínű, sokoldalú, hogy azt teljes egészében nem lehet képéken átadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában