Frissen Fejérből

2021.10.07. 18:10

Bezártság ihlette képekből nyílt kiállítás Csákváron

Két amatőr festő és egy ifjú kezdő alkotásaiból nyílt kiállítás a Vértes Múzeumban Otthon maradtunk… Alkottunk címmel.

Borsányi Bea

Kiss Zoltán a Mágnás Miskából a Cintányéros cudar világgal érzékeltette az új évad hangulatá

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy a kiállítás címéből is kitalálható, a járvány miatti korlátozások idején készült festményeit hozta el a közönségnek Janky Béláné és Jakubek Nóra, akik mellett előbbi unokája, a 17 éves Janky Bendegúz is bemutatkozott néhány képpel.

A kiállított festményeken tájak, portrék, csendéletek, állatábrázolások, belső enteriőrök jelennek meg. A megnyitón Soproni Kiss Sándor festőművész beszélt az alkotók munkáiról. Mind Janky Béláné, mind pedig Jakubek Nóra festményei jól tükrözik a személyiségüket, egyben kifejezik azt a látásmódot, ahogy az alkotók megélték a bezártságot, a vírushelyzetet. A fiatal Janky Bendegúz képein pedig az útkeresés, a kezdeti lépések látszanak.

Kiss Zoltán a Mágnás Miskából a Cintányéros cudar világgal érzékeltette az új évad hangulatá
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Míg Janky Béláné képei kitárulkozók, addig Jakubek Nóra inkább belső világát mutatta meg akrillal és olajjal készült alkotásaiban. Az amatőr festők munkáiban közös az impresszionista jellegű, reális ábrázolásmód.

A tárlat az év végéig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában