Köfém Művelődési Ház

2021.09.29. 07:00

Különleges tollak

A két évtizede folyamatosan gyarapodó gyűjteményt közel egy hónapon át bárki megtekintheti: különleges reklámtollakból nyílik kiállítás a Köfém Művelődési Házban.

Héjj Vivien

Legyen az ember gyerek vagy felnőtt, mindenkinek az életében van olyan időszak, amikor szenvedélyesen gyűjt valamit: szalvétát, kitűzőket, hűtőmágneseket vagy akár golyóstollakat. Így van ezzel Kelemen Csaba is, aki az elmúlt húsz évben reklámtollakat gyűjtött. Ez idő alatt több ezer darabot számláló gyűjteményre tett szert a zámolyi férfi, akinek különleges kollekcióját hamarosan a közönség is szemügyre veheti. Szeptember 29-e ugyanis a golyóstoll feltalálójának és szabadalmaztatójának, a magyar születésű Bíró Józsefnek a születésnapja, ez alkalomból szervez kiállítást a Köfém Művelődési Ház. A kiállított, több mint hatszáz darabot számláló kollekcióban találhatunk majd egyebek mellett szállodákból, biztosítótársaságoktól, gyógyszeripari cégektől és bankoktól származó darabokat. Igazi ritkaságok és különlegességek is felbukkannak a Székesfehérváron szeptember 29-én 17 órakor megnyíló kiállításon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában