Frissen Fejérből

2021.09.24. 07:07

Irodalom a levéltárban

Csütörtökön könyvbemutatóval, koncerttel, tárlatnyitóval folytatódott a Fehérvári Irodalmi Napok programsorozata.

Bokros Judit

Forrás: Pixabay

Az MNL Fejér Megyei Levéltárának udvarán Valuska László, a Margó Irodalmi Fesztivál igazgatójának köszöntőjével nyílt meg hivatalosan a FIN, amelynek 0. napja is volt előző este az ALTO Nyomdában.

Valuska felidézte a fővárosi Margó kezdeteit, s párhuzamot vont a Czinki Ferenc által szervezett Fehérvári Irodalmi Napokkal. Hiszen mindkét esemény az olvasókért jött létre, és az a célja, hogy az olvasás magányos tevékenysége köré közösséget szervezzen. Ezután Debreczeny Zoltán kiállítás­megnyitójára került sor a levéltár kapubejárójában, ahol vidám, életképeket megörökítő festményeket láthattunk. Hat órától Saly Noémi író kötetbemutatója zajlott, a közönség a Ha túléljük ezt a marhaságot című prózakötettel ismerkedhetett meg. A nap a fehérvári, illetve megyei kötődésű, tavasszal alakult Crescendo zenekar koncertjével zárult.

A FIN pénteken folytatódik: a Study könyvesboltban Ferencz Noémi beszél Búvárkodás haladóknak című verseskötetéről, este pedig a Paraba Music Pubban lesz kocsmaszínházi műsor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában