Frissen Fejérből

2021.09.13. 07:50

A rivaldafényen kívül is csilloghat tehetség – Díjátadás a Fame bemutatója előtt

A Fame című musical premiere előtt, szeptember 11-én este egy háttérdolgozó, a Vörösmarty Színház igazgatói titkára vehette át a Pro Theatro Civitatis Albae Regalis díjat.

Majer Tamás

Rácz Mária kapta az idei Pro Theatrót Székesfehérvár városától (mellette Szikora János színigazgató)

Fotó: Simon Erika / ÖKK

– Az elmúlt viszontagságos évad sajnos nem szólhatott oly erőteljesen az előadásokról, a színészekről, a rendezőkről, az alkotókról, mint ahogy az megszokott – beszélt köszöntőjében Cser-Palkovics András polgármester. Mások is vannak azonban, akik kötődnek a város színházi életéhez, közülük sokan talán még többet dolgoztak, mint máskor. Ebből fakadt a gondolat, hogy idén egy olyan színházi ember kapja a díjat, aki a rivaldafényen kívül tevékenykedik.

– Rácz Mária 2009 óta a Vörösmarty Színház munkatársa, a fehérvári színházi élet szervezésének meghatározó alakja. Több mint tíz éve igazgatói titkárként segíti a vezetőség munkáját. Feladatát körültekintően, nagy szaktudással végzi – hangzott el a laudációban.

Rácz Mária kapta az idei Pro Theatrót Székesfehérvár városától (mellette Szikora János színigazgató)
Fotó: Simon Erika / ÖKK

Rácz Mária Székesfehérvár színházi értékeinek gyarapítása érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként kapta meg a várostól a Pro Theatrót. – A színház olyan emberek együttese, mint Rácz Mária – méltatta őt Szikora János színházigazgató.

A díjat az évad első premier-előadása előtt vehette át Rácz Mária. Miután a neki szóló taps elcsendesedett, végre újra szétment a függöny, s kezdődött a játék! A Fame című musicalt Har­gitai Iván rendezte, sok tehetséges, szárnyait bontogató fiatal művészről szól, s ugyanígy, a főszerepeket tehetséges, szárnyaikat bontogató fiatalok játsszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában