Frissen Fejérből

2021.08.02. 15:27

Kezdhetünk hangolódni az Alba Regia Fesztre

Egy hét múlva kezdődik a nyolcadik Alba Regia Feszt, amelyen tíz fellépő ad koncerteket a jazz, a funk, a soul és más fúziós műfajok képviseletében.

Bokros Judit

Balról: Mits Gergely és Vörös Tamás főszervezők, valamint Lehrner Zsolt alpolgármester a kedvcsinálón

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az idei fesztivál augusztus 9-11-ig tart, ennek kapcsán rendeztek sajtótájékoztatót hétfőn a Hiemer-házban.

A két főszervező, Vörös Tamás, a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola művészeti igazgatója, valamint Mits Gergely, a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszékének vezetője mellett az önkormányzat részéről jelen volt Lehrner Zsolt alpolgármester is, aki felidézte a nagy sikerű fesztivál kezdeteit, valamint azt, hogyan sikerült a megújulás, és kiemelte az esemény jelentőségét Fehérvár kulturális, zenei életében.

Balról: Mits Gergely és Vörös Tamás főszervezők, valamint Lehrner Zsolt alpolgármester a kedvcsinálón
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Vörös Tamás és Mits Gergely is hangsúlyozta: az önkormányzat támogatásának, szponzorációjának igen nagy jelentősége van abban, hogy megrendezhetik a fesztivált, és ennek köszönhető az is, hogy ingyenesek a koncertek. Vörös Tamás hozzátette: idén tíz fellépő lesz a három nap során. Prioritás számukra, hogy fehérvári, vagy a városból elszármazott zenekarokat is szerepeltessenek. Közülük idén a Vörös Janka X Newseries, a Mörk és a Fehérvár Big Band koncertje az, amelyeket az önkormányzat finanszíroz.

Mits Gergely a helyszín, a megújult Bartók Béla előnyeit is kiemelte, és rámutatott, hogy ebben a fesztiválban maguk a fellépők, a program számít unikálisnak.

A részletes program itt érhető el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában