Frissen Fejérből

2021.08.28. 07:20

Két évtized csodálatos állatfotói a Városház téren

Nagyragadozók, hüllők, madarak, rovarok életének egy-egy pillanata látható azokon az installációkon, amiket 70 ezer LED tesz fényessé, és pontosan 623 remek fotóból állítottak össze.

Borsányi Bea

20210827 Székesfehérvár, Máté Bence kiállítása, megnyitó, Máté Bence, Cser-Palkovics András. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Közöttük megtalálható az Árnyjáték című kép is, amellyel a fotós a szakma Oscar-díjának tartott „Az év természetfotósa” címet is elnyerte. Az utcai tárlatot a láthatatlan madárfotósként is emlegetett Máté Bence (képünkön balra, Cser-Palkovics András polgármester mellett) 20 évnyi munkájából válogatták össze.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az összesen 333 négyzetméter üvegfelületen visszaköszön mindaz, amihez a modern technikán felül rengeteg idő, türelem, egyéni látásmód és persze szerencse is szükségeltetett. A csodás fotókat a Belvárosban az Országalma környékén egészen szeptember 26-ig lehet megtekinteni. A kiállítás utolsó napján 18 órától Máté Bence előadást is tart az Alba Regia Sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában