Frissen Fejérből

2021.08.16. 07:15

Kalandos kertmozi – Egy este Vérteskozmán, a szőlőlugasok között 

Az üdülőfaluban szombat este megtelt az egyik gyönyörű ház kis udvara, amely a Radisics Milán fotóművész által szervezett kertmozinak adott otthont. Amolyan multimédiás, történetmesélős est volt.

Déri Brenda

Radisics Milán három hétvégén át tartó kiállítást is tervez a fotóiból Vérteskozmán

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A meseszép skanzenfalu 39. számú házába várta szombat estére az érdeklődőket Radisics Milán, a National Geographic munkatársa, a magyar sajtófotó fődíjasa.

A magát nem kimondottan természetfotósnak aposztrofáló művész egy kertmozi keretén belül avatta be a kíváncsiakat munkásságának rejtelmeibe, kalandjaiba. A helyszínre érkezve az idillikus szó jutott elsőként eszembe. Már parkolás közben kiszűrődött a gyerekzsivaj, a nevetések. Beljebb igyekezve még inkább felerősödött bennem az érzés, mintha nem egy ismeretlen környezetbe érkeztem volna, hanem jó barátok kerti sütögetésére. A terebélyes lombok alatt futkároztak a gyerekek, fehérbort szürcsöltek a szőlőlugassal beborított állvány alatt a felnőttek, én meg csak álltam és szippantottam magamba a pillanatot. No de hogy jött a kertmozi ötlete?

– Nemrég tartottunk egy „próbavetítést”, amelyre rengeteg ismerősöm, barátom eljött. Ezt nem vertük nagy dobra, nem volt megszervezve, gondoltuk, csak magunknak csinálunk egy kertmozit, majd odaverődtek az utcákról. Éppen ezért a mostani alkalom egy megszervezett és meghirdetett esemény volt, hogy ne csak a környéken élők értesüljenek róla. Nagyon örülök, hogy a történeteimet, melyeket elmesélek egy-egy képet látva, mások is szeretik és ér

demesnek tartják arra, hogy ide utazzanak érte – érkezett Milántól a válasz korábbi kérdésemre.

Radisics Milán három hétvégén át tartó kiállítást is tervez a fotóiból Vérteskozmán
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A fotográfus azt is hozzátette, hogy vannak rövidebb és hosszabb projektjei. Jelen vetítés, az urbanizálódó, a városokba egyre jobban beköltöző rókákról hat hónapnyi munka gyümölcse. Jóval hosszabb ideje foglalkozik viszont a víz erejével, azzal, hogy hogyan formálja és alakítja a talajt, milyen következményei vannak, illetve lesznek a szárazságnak, voltaképpen a földre gyakorolt hatásával

A fővárosból vidékre vágyó művész szeptember 18-tól három hétvégén át tartó kiállítást rendez, melynek otthonul szolgál a műemlék üdülőjének belső tere, udvara és a főutca is. A galériában megtekinthetők lesznek a rókák mellett a víz erejét feldolgozó drónfelvételek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában