Frissen Fejérből

2021.08.17. 10:00

Fesztivált tartottak a perkátai fiatalokért

A „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület által szombaton került sor az IFI Feszt – Színezd újra Perkátát! elnevezésű ifjúsági fesztiválnapra. Az eseményt a Perkátai ÁMK is támogatta, így immár ötödik alkalommal tudott megvalósulni a népszerű program a településen.

DH

Az IFI Feszt két kabalaállata, a két dinoszaurusz sok vidám pillanatot szerzett a résztvevőknek

Fotó: Dudás Máté

Az esemény 14 órakor kezdődött a Győry-kastély kertjében. A kilátogató gyerekek és felnőttek számára egész nap rendelkezésre állt a dartsfoci és a rodeóbika, valamint Balázs Éva és László Emma vezetésével kézműveskedhettek. Emellett a piciket a babasarok várta, ahol Jákliné Rajcsányi Rozália, a Perkátai ÁMK bölcsődevezetője, illetve Bogóné Plasek Krisztina védőnő vezetésével játszhattak a legkisebb fesztezők is. A Bokréta lovasudvar fiataljai is csatlakoztak az eseményhez: lovagoltatással várták a gyerekeket a Győry-kastély oldalánál. Szalai Janka által fesztiválsminkek készültek, és a VELED lányai csillámtetoválást is vállaltak a gyerekek számára.

Az IFI Feszt két kabalaállata, a két dinoszaurusz sok vidám pillanatot szerzett a résztvevőknek
Fotó: Dudás Máté

15 órától a kosárlabdapályán kezdetét vette a fergeteges habparti, melyet az idei évben a sárosdi önkéntes tűzoltóság valósított meg. Majd Varga Máté és Stumpf Eszter szervezők vezetésével a bitumenes pályán kezdetét vette a különleges rollerverseny, amelyet Vátkai Zsombor stunt rider bajnok által megtartott akrobatikus motoros bemutató követett. Volt itt még Marvel Hős show, melynek keretein belül Amerika Kapitány, Pókember, Venom és társaik látogattak el Perkátára, majd a színpadi programok zenei szálon futottak tovább.

Az este Burai Krisztián fellépésével folytatódott, majd végül az IFI Feszt éjfélkor, a szintén már hagyományos color­partiban tetőzött, amely során valóban újraszínezték Perkátát a fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában