két hétig látható

2021.08.09. 15:00

Eucharisztia: martonvásári kiállítás nyílt

A társaság aktív tagjain túl további meghívott művészek is kiállítanak a hétvégén megnyílt Eucharisztia – Olajág tárlaton.

Szanyi-Nagy Judit

A. Bak Péter, Madarassy István, Véghseő Klára. Néhány név a kiállítók közül. Avagy hagyományos és a „megszokottól” eltérő alkotások egy­aránt arra várnak Martonvásáron, hogy azokat értő, befogadó, a témakörre nyitott szemek lássák. A Brunsz­vik–Beethoven Közösségi Házban (Emlékezés tere 2.) augusztus 7-én, szombat késő délután nyílt az Olajág Keresztény Művészeti Társaság képző- és iparművészeti kiállítása. A kurátor Vámos István.

A társaság budapesti székhellyel, de lényegében országos lefedettséggel működik; még 1998 májusában alakultak meg az Erdős Renée Házban elkezdett kiállítássorozaton részt vevő művészekből. Céljuk az értékteremtés, valamint az önálló alkotók összefogása, tevékenységi körükbe tartozik a kulturális tevékenység és a kulturális örökség megóvása.

Jelen kiállítást a közelgő, Magyarországon megrendezendő 52. Nemzetközi Eu­cha­risztikus Kongresszus tiszteletére hozták létre. A hivatalos szombati alkalmon Prokopp Mária művészettörténész méltatta az alkotókat, alkotásokat.

A tárlat csupán két hétig, augusztus 17-ig tekinthető meg, hétköznapokon 15 és 19 óra, hétvégente 9 és 11, valamint 15 és 19 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában