Frissen Fejérből

2021.07.27. 11:00

Tíz kiváló fellépő, ingyenes koncerteken – Jön az Alba Regia Feszt

A megújult Bartók Béla téren három napon át újabb igényes zenei felhozatallal érkezik hamarosan az Alba Regia Feszt.

Bokros Judit

Vörös Janka is újra fellép, akárcsak tavaly

Fotó: FMH-archív / Nagy Norbert

A több mint ötven éves múltra visszatekintő, néhány éve megújított, Vörös Tamás és Mits Gergő zenészek fő szervezésében megvalósuló zenei fesztivál a hagyományokhoz hűen a jazzt helyezi előtérbe, ám egyéb műfajoknak is teret ad. Így például a funky és a világzene színvonalas képviselői rendre fellépnek a háromnapos rendezvényen.

Tavaly a rendkívüli helyzet ellenére is megrendezték a fesztivált, igaz, távolabbi helyszínen, a Feketehegy-Szárazréten. Idén azonban visszatérhetnek a belvárosba, ráadásul a kedvelt és felújított Bartók Béla térre. Itt kezdődnek meg augusztus 9-én, hétfőn 17 órakor a koncertek. A nyitó fellépő a Fehérvár Big Band lesz, őket követi aznap a Vörös Janka X Newseries, majd a MÖRK érkezik Borbély Mihállyal és Ferenczi Györggyel. Kedden szintén 17 órától indul a program, ekkor a Bágyi Balázs New Quartet zenél. Utánuk a Jambalaya következik, aztán a Vörös Tamás Project zárja az estét.

Vörös Janka is újra fellép, akárcsak tavaly
Fotó: FMH-archív / Nagy Norbert

A szerdai záró napon négy fellépő lesz: 17 órakor a Vibratone Quartet játszik, aztán a Budapest Ragtime Band jön, utánuk Pátkai Rozina énekel, végül pedig Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Projekt lép fel.

A fesztivál ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában