Kultúra

2021.07.18. 11:37

Királyok, huszárok és színészek jártak a Művészkorzón

Füredi Nikolett és Buch Tibor műsorával vette kezdetét szombaton a Művészkorzó Székesfehérvár belvárosában. Az óriásbábokat a huszárok, majd a szimfonikusok követték.

S. Töttő Rita

2021.07.17. Művészkorzó a belvárosban. A Fehérvári huszárok lovagoltatták a gyermekeket a Zichy ligetben. A Zenepavilonban az Alba Regia szimfonikus zenekar hegedűsei adtak koncertet. Szfvár. Nagy norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az eső szerencsére nem mosta el az idei Művészkorzót a Zichy ligetben, ahol több fehérvári „főszereplőt” is viszontláthattak végre a látogatók: a királyi óriásbábok közül Gizella királyné és Szent Imre, valamint Könyves Kálmán és Álmos herceg köszöntötte a belvárosba érkező vendégeket, valamint színészek szórakoztatták a közönséget a program elején a Városház téren.

Füredi Nikolett és Buch Tibor belvárosi táncra hívó előadása után a Fehérvári Huszárok Egyesületének két és négylábú tagjai érkeztek a ligetbe, de nem csak díszletként, hanem azért is, hogy lovagoltatásra csábítsák a gyerekeket. Felvonulásukat az Alba Regia Szimfonikus Zenekar muzsikusainak hegedű műsora követte a Zenepavilonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában