Frissen Fejérből

2021.07.07. 07:05

Ének, tánc és színészet a kistelepüléseken

Házhoz vitték a kultúrát, három községben is.

Szücs Zsuzska

Kabaréjelenet hozott jó kedvet

Fotó: Lőrincz Miklós/SZKKK

Az elmúlt hétvégén a seregélyesi művelődési ház és könyvtár épülete adott otthont a Kistelepülési Kultúrkorzó programsorozat zárásának. A Motívum Kulturális Egyesület és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ pályázata a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg három helyszínen.

Kabaréjelenet hozott jó kedvet
Fotó: Lőrincz Miklós/SZKKK

A rendezvény a fehérvári vonzáskörzetű, kifejezetten kis településeknek biztosított kulturális programlehetőségeket. A helyi alkotóműhelyeket megszólítva három kisebb település – Zámoly, Lovasberény és Seregélyes – lakói élvezhették a kínálatot. A kultúra három pillére, a tánc, az ének-zene és a színjátszás került a középpontba. Az Alba Regia Táncegyüttes virtuóz magyar férfi táncokat mutatott be. Kovács Aliz, a Fehérvár Hangja verseny 2019-es győztese három dallal készült az érdeklődőknek, pop, rock és jazz műfajában. Az idén 20 éves Prospero Színkör kabaréjelenetei nevetéssel töltötték meg az előadótermet – tudtuk meg Sári Mátétól, az SZKKK munkatársától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában