Frissen Fejérből

2021.06.16. 07:10

Újra csillogtatta tehetségét a tordasi Varga Lotti a Csíki Versünnepen

Bár ezúttal is online rendezték meg, de idén sem maradt el a Csíki Versünnep. A tordasi Varga Lotti előadásával Székesfehérvár Önkormányzatának különdíját nyerte el.

Baráth Eszter

A 11 éves Varga Lotti büszkén tartja kezében Székesfehérvár Önkormányzatának különdíját

Fotó: Varga Gabriella

Az online tér nyújtotta lehetőségeket kihasználva ebben az évben a szervezők az egész Kárpát-medencére kiterjesztették a nevezés lehetőségét. A IX. Csíki Versünnepen a XX. századi és a kortárs költők művei közül választhatták ki, melyik művel állnak a zsűri elé. Különböző korosztályokban, összesen 180 produkcióval neveztek a versenyzők.

Varga Lotti, a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola hatodik osztályos tanulója két verssel is indult a megmérettetésen. Lotti fiatal kora ellenére kellő magyar öntudattal szavalta el Petőfi Sándor: Magyar vagyok című versét. A zsűri szerint Lottitól egy büszke magyar lány még büszkébb versmondását hallhatták.

A 11 éves Varga Lotti büszkén tartja kezében Székesfehérvár Önkormányzatának különdíját
Fotó: Varga Gabriella

A tordasi fiatal második versként Ady Endre: Ha szeretlek című költeményét választotta. Ez az előadás volt az, ami idén Székesfehérvár különdíját érdemelte. ­Lotti számára ez különleges és nagy elismerés, hiszen nagy álma, hogy egyszer a Vörösmarty Színház színpadán táncos-énekes színésznőként játszhasson. Álma megvalósításának érdekében pedig, annak ellenére, hogy még csak 12 éves, tudatosan és elszántan dolgozik. Lapunkban is olvashattak róla korábban, amikor szintén egy rangos szavalóversenyen vett részt. Tette ezt már jó néhányszor és az eddig be­zsebelt elismerések, díjak és dicséretek minden bizonnyal tovább segítik majd abban, hogy célja eléréséig eljusson.

A Csíki Versünnep résztvevői, díjazottjai a szervezők által megadott címről tudták letölteni emléklapjaikat és okleveleiket. Lotti örömét mi sem mutatja jobban, mint hogy az online eredményhirdetést követően szinte már azonnal mosolyogva tartotta kezében a frissen nyomtatott elismerést.

Lotti és még számos versenyző versmondása vissza­nézhető a Csíki Versünnep Face­book-oldalán, hiszen ezen a felületen, ilyen formában idén a közönség szavazatait, reakcióit is várták az előadásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában