Frissen Fejérből

2021.06.23. 16:30

Online kórusverseny győztese lett a Vox Mirabilis

feol.hu

Fotó: Vox Mirabilis

„A lélek öröme” I. Országos Online Kórustalálkozó és Verseny címmel hirdette meg zenei fesztiválját a Gyermekjóléti Alapítvány. A pályázat célja a hazai kórusmozgalom megbecsülése, fellendítése, a csodás magyar népdal és egyházi dal-kincsünk népszerűsítése. A pályázattal – tekintettel a COVID-19 pandémiára – szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a kórusok „online találkozzanak”. A program kapcsolódik a Nemzeti Összetartozás Éve programsorozathoz is.

A pályázaton világi vagy egyházi kórusok vehettek részt a kórus által előadott magyar népdalok vagy magyar egyházi dalok átdolgozásával, amelynek felvétele 2020. december 1. és 2021. május 31. között készült.

Fotó: Vox Mirabilis Kamarakórus

A Vox Mirabilis Kamarakórus Arany diplomát kapott és 1. helyezést nyert a kórusversenyen.

„Nagy örömmel olvastuk a felhívást, és lelkesedéssel küldtük el a felvételt, amin két igényes művet énekeltünk el: Berkesi Sándor: Uram közel voltam hozzád és Kocsár Miklós: Beatus vir. A két kortárs magyar zeneszerző egyházi műve tartalmilag és zeneileg is nagyon illik egymáshoz. A Vox Mirabilis Kamarakórus elkötelezett híve a magyar kortárs kórusirodalom megismertetésének, ezért volt számunkra fontos, hogy ezen a kórusversenyen is ezt mutassuk meg. Óriási öröm, megtiszteltetés, hogy szakmai zsűritől megosztott 1. helyet kaptunk a Magdala Kórussal együtt.”

A Pandémia ellenére a kórus a 2021-es évben már 3 online kórustalálkozón és 2 online kórusversenyen vett részt. Emellett a Velencei-tavi Fesztivál fellépői voltak, két hét múlva Észak-Magyarországra indulnak koncertturnéra, majd a Tiszatavi Fesztiválon koncerteznek a Magyar Tavak Fesztiválja – Opera of the Nature zenei programsorozatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában