Frissen Fejérből

2021.06.21. 07:15

Kerékpáros operatúra a Velencei-tó körül

Teljes pompáját megmutatta a nyár azoknak, akik az első Velencei-tavi Operafesztivál – Tour d’Opera – keretében végigtekertek a programhelyszínek között. A Budapest Ragtime Bandtől a Magyar Rhapsody Projektig, kastélytól kastélyig tartott az operatúra.

S. Töttő Rita

Guruló zongora is volt a biciklis menetben

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Szombaton reggel igazán frissítő hangulatot varázsolt a péntek éjszakába nyúló gálakoncert után a Halász-kastélytól induló kerékpárosok számára a Budapest Ragtime Band – fogalmazott Rodics Eszter, a kastély igazgatója, aki végigkísérte a bicikliseket az összes állomáson, amelyek mindegyikén különleges zenei esemény várta az első velencei-tavi operafesztivál résztvevőit.

Guruló zongora is volt a biciklis menetben
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Köztük volt L. Simon László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is, aki a többi kerekezővel együtt a dinnyési hagyományőrző központnál pihent meg egy újabb műsor és ebéd erejéig:

– Van hová fejlődni, mert bőven vártunk volna még résztvevőket, de így is jól indult a fesztivál, és néhány év alatt be tudjuk vezetni. Viszont a fő szervezők a Tisza-tavi operafesztivál tapasztalatai alapján azt mondták: náluk az első évben, 8 évvel ezelőtt, harmincan vettek részt a biciklizésben. Ahhoz képest mi elég jól állunk a hatvan fővel. Szerencsénk, hogy minden állomáson csatlakoztak hozzánk mások is – árulta el.

 

Ami nem is csoda, mert olyan fellépőket hallgathattak a résztvevők, mint a Vox Mirabilis vagy Herczku Ági és Nikola Parov. A vasárnapi Boat d’Operát, a vízi programokat azonban kicsit át kellett alakítani a Velencei-tó rendkívül alacsony vízállása miatt: a koncerteket a tóparton tartották, aki akart azonban, sárkányhajós kalandokban vehetett részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában