Frissen Fejérből

2021.06.14. 07:40

Amerikai film forgott a Csajághy Laura Színpadon

Ír statisztákkal amerikai film forgott a Csajághy Laura Színpadon szombat este.

Szanyi-Nagy Judit

Az összes szerepben: Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Fotó: NN

Fotó: NAGY NORBERT

Néhány szék, két kalap, asztal és egy kalaptartó, valamint sok fantázia kellett a mögöttünk hagyott hétvége első napján az önfeledt szórakozáshoz. Kövek a zsebben – ezt a címet viselte a Vörösmarty Mihály egykori otthonát képező épület mögötti színpadon bemutatott darab. A fő- és mellékszerepeket Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter színészek játszották; igen, férfit, nőt, időset, fiatalt, ők, ketten. Egy amerikai filmforgatás kulisszatitkait láthattuk, elsősorban a statiszták szemszögéből. A csaknem minden egyes ülőhelyet elfoglaló nézők, akik egyben statiszták is voltak: ha kellett, felálltak, ha kellett, ástak, vagyis a forgatókönyvön túl az improvizációra is építettek az azt jól ismerő színészek.

Az összes szerepben: Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Fotó: NN

– Az elmúlt napokban esőért imádkoztunk, most pedig azt reméljük, elkerül bennünket, és csak két óra múlva kezd rá – nyitotta meg az évadnyitó előadást L. Simon László író, politikus. Hozzátette: a szabadtéri színpad ebben az esztendőben is működni fog, e hétvégén, június 18. és 20. között például a Tisza-tavi operafesztivál társrendezvényeként a Velencei-tavi Operafesztivál gálakoncertjét tekinthetik és hallgathatják meg a helyszínen az arra fogékonyak. Emellett L. Simon arra is ígéretet tett, hogy a tavaly elmaradt, sokak által várt Apostol-koncertet is bepótolják.

 

„Szerelmedért / Feldúlnám eszemet / És annak minden gondolatját” – lépett a színpadra Vörösmarty Ábrándjával Kelemen István színpadigazgató. Visszatekintett: 2020. július 4-én adták át a Vörösmarty kedvesének, Csajághy Laurának nevét viselő rendezvényteret; programsorozatukban összesen tizenegy, rendkívül sikeres előadást láthattak a nézők. Itt, Kápolnásnyéken debütált a Déryné program Országjárás alprogramja is, amelynek keretén belül a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Forrás Néptáncegyüttes is ellátogatott a szabadtéri kultúrtérbe.

A színházigazgató előre is tekintett: a 2021-es, második nyári szezon előadásait Pál Gábor producerrel állították össze; abban vígjáték, musical, zenés mesejáték, ifjúsági koncert és romantikus komédia is helyet kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában