Frissen Fejérből

2021.05.31. 15:00

Helyettesítik a Rockmaratont

A Rock­maraton idén is elmarad, de a stílus kedvelői nem maradnak koncertek nélkül a Szalki-szigeten. Pótrendezvényként szervezik meg a Metal Factory fesztivált azoknak, akik a korlátozások mellett is buliznának.

Baráth Eszter

A fesztiválélmény idén végül mégsem marad el Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten

Fotó: DH-archív

A Rockmaraton fesztivál szervezői az aktuális szabályok megjelenését követően úgy döntöttek, ezen a nyáron sem tartják meg a rendezvényt. A döntésben fontos szerepet játszott a látogatók körében tartott házi közvélemény-kutatás, amelynek keretében a külföldi előadók fellépésével, a fesztivál időpontjával és a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban kérdezték a közösség tagjait. Mind közül a legfontosabb talán az utóbbi volt, hiszen a hatályos jogszabály értelmében zenés-táncos eseményre csak azok mehetnek, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ezt a szabályt azonban a Rockmaraton látogatóinak közel fele diszkriminatívnak tartja. A szervezők pedig úgy érezték, kötelességük az ő véleményüket is figyelembe venni.

A vendégek másik fele viszont számított arra, hogy idén is a Szalki-szigeten szórakozhat, és mivel a rendezők őket sem szerették volna cserben hagyni, ezért pótrendezvényként a Metal Factory megszervezéséről, megtartásáról számoltak be.

A fesztiválélmény idén végül mégsem marad el Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten
Fotó: DH-archív

A Rockmaratonra már korábban megvásárolt napijegyek árát automatikusan visszautalják. A megváltott bér­letek esetében viszont van lehetőség a Metal Factory-ra való átváltásra is.

A már hagyományos Rockmaraton helyett idén 100 magyar zenekarral, három színpadon öt napon keresztül fesztiválozhatnak a szórakozni vágyók. A szervezők a Metal Factory név választását azzal indokolták, hogy szerettek volna tisztelegni otthonuk, Dunaújváros és az ikonikus vasmű előtt. A fesztivál ugyanott, ugyanabban az időpontban, ugyanazzal a szervezői csapattal valósul meg azok számára, akik a korlátozások mellett is szeretnének élni a fesztiválozás lehetőségével, tehát a Szalki-szigeten július 6. és 10 között.

A fellépők névsora, hogy lesz-e köztük dunaújvárosi zenekar és a napokra lebontott koncertlista egyelőre még nem ismert. Most még csak annyi biztos, hogy 100 magyar metal-, hardcore- és punkbanda lép színpadra idén nyáron Dunaújvárosban.

A szervezők arról is beszámoltak, hogy hamarosan megérkezik a fellépők listája és a rendezvény napi bontása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában