Frissen Fejérből

2021.05.20. 15:00

Ha már néznél, mint Rozi a moziban – Mikor nyitnak a megyei filmszínházak?

A pandémia szó hallattán bizonyára mindenkinek eszébe jut a bezártság, a korlátok.

feol.hu

Fotó: pixabay.com

A kiváló ütemben haladó vakcina beadásoknak köszönhetően azonban fény csillant az alagút végén. A több hónapon át emberközelséget nélkülözni kényszerült éttermek, sportrendezvények, könyvtárak edzőtermek és társaik végre kitárhatták kapuikat a nagyérdemű előtt. Továbbra is fájó pont lehet viszont sokak szívében a filmszínház hiánya. Szerencsére erre is van „gyógyír”, vagy inkább egy fergeteges hírünk!

A székesfehérvári Barátság mozi ugyanis egy hét múlva kinyit. Újra belesüppedhetünk a kellemes fotelekbe és szegezhetjük tekintetünket az oly régóta áhított szélesvászonra. A Cirkofilm „Ideje moziba menni!” fesztiváljához csatlakozva a város művészmozija hat európai filmet mutat be érdeklődőinek május 27-től. Az újranyitás ünnepén szórakoztató, ugyanakkor gondolatébresztő filmek, fesztiváldíjas alkotások és romantikus vígjátékok is vászonra kerülnek majd. További részleteket a mozi honlapján olvashatnak.

Kevésbé jó hír viszont, hogy egyelőre semmit nem lehet tudni a Cinema City Alba nyitásának időpontjáról, már lassan egy hónapja, hogy a magyarországi közösségi oldalukra kitett posztjukban további türelmet kértek rajongó táboruktól. Ezt leszámítva viszont, rendszeresen mutatnak ugyanitt előzeteseket azokról a filmekről, amiket biztosan láthatunk majd náluk, mikor végre eljön a nagy nap!

Lássuk őket!

A megosztott előzetesek között olyan húzócímek vannak; mint a régen várt Fekete Özvegy, Halálos iramban 9, Hang nélkül 2, Venom 2.

Ha ez nem elég adrenalin, a Marvel Studios új filmjét, a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája című akciófilmet is megtekinthejük majd a nyitáskor, csak úgy mint a fantasztikus trió; Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson és Salma Hayek közös filmjét, a Sokkal több, mint testőr folytatását is.

A gyengédebb, nosztalgiára éhes közönségnek sem kell aggódnia, műsorra tűzik a legújjabb Szellemírtók filmet is, ami Az örökség címet viseli, főszerepben a Stranger Things nagysikerű sorozatból ismert Finn Wolfharddal.

Nem szabad elfelejtkeznünk a két legenda összecsapásáról sem, ami akár a világunk végét is jelentheti. Ez nem más, mint a Godzilla Kong ellen.

Azoknak sem kell csüggedniük, akinek nem számít se akció, se vígjáték, csak borzongani szeretnének, ugyanis az igazi horror visszatér! A Warren-házaspár valódi feljegyzései alapján készült filmen újra reszkethetünk a mozikban. Jön a Démonok között – Az Ördög Kényszerített című alkotás is.

További információkért érdemes a közösségi platfornom figyelemmel követni a Cinema Cityt.

Ha pedig már minden türelem elfogyott, arra is tudunk megoldást! Dunaújvárosban ugyanis már május hatodika óta újranyitott a felújított Dózsa Mozi, vagyis új nevén Kultik Dunaújváros.

Műsorán pedig olyan filmek szerepelnek, mint a Godzilla Kong ellen, Ígéretes fiatal nő, Monster Hunter – Szörnybirodalom, Szuperagy, valamint a gyermekeknek kedveskedve: Kutyák és macskák 3. – A mancs parancs, valamint Tom és Jerry.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában