Frissen Fejérből

2021.05.14. 08:20

Bejutott a Friss Hús filmfesztivál programjába a fehérvári rendező filmje

Aracsi Norbert Elfelejtett nemzedék című háborús kisfilmjének ez lesz a magyarországi első hivatalos vetítése.

Elekes Gergő

Portálunk felületén már többször beszámoltunk a székesfehérvári rendező II. világháborús kisfilmjéről, melyben négy katona sorsát mutatja be, akik a lövészárokban ragadtak. A Pákozdi Katonai Emlékparkban forgatott alkotás áprilisban bejutott a walesi BAFTA kvalifikációs Carmarthen Bay Film Fesztiválra, miután februárban a Prágai Nemzetközi Függetlenfilm Fesztiválról két díjat, a Legjobb operatőrnek és a Legjobb színésznek járó elismerést is elhozta.

Joggal mondható, hogy nemcsak a sikerek, de az izgalmas történet és a látványos előzetes miatt is egyre többen szeretnék megtekinteni már az alkotást, melynek az eredeti bemutatója 2020. május 9-én, a II. világháború befejezésének 75. évfordulóján lett volna, ám a koronavírus meghiusította ezt. Most azonban jó hírrel szolgálhatunk a filmkedvelőknek, Aracsi Norbert alkotása ugyanis premiertdátumot kapott! Az Elfelejtett Nemzedék bekerült a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválra, melynek során a „Háborús rövidek” szekcióban kétszer is levetítik a szervezők Budapesten, a Toldi Artmoziban. Ezek időpontjai:

  • Május 31 : 17:00-18:30
  • Június 1 : 20:00-21:30
  • Mint az a fesztivál honlapján olvasható, május 13-án elindult az online jegyelővétel a megmérettetésre: a toldimozi.hu oldalon lehet jegyet venni a fesztivál vetítéseire.

    Bízunk benne, hogy rövidesen Székesfehérváron is lehetőségünk lesz megtekinteni az alkotást! Norbertnek és a stábnak pedig szívből gratulálunk!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában