Frissen Fejérből

2021.04.24. 13:00

Új igazgató a szimfonikus zenekar élén

Három fehérvári intézmény vezetésével kapcsolatos döntést hozott meg közgyűlési hatáskörben eljárva Székesfehérvár polgármestere.

FMH

Ruff Tamás vezeti a szimfonikusokat

Fotó: FMH-archív

Eredményesen zárult az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vezetésére kiírt pályázat. Elfogadva a szakmai bizottság javaslatát, Ruff Tamás kap megbízást az igazgatói feladatok ellátására – adta hírül az önkormányzati kommunikációs központ. A város önkormányzata által legutóbb meghirdetett kiírásra három pályázó jelentkezett, a meghallgatást követően 8 igen szavazattal és 1 tartózkodással javasolta a szakmai grémium Ruff Tamást, aki három évre kap megbízást a zenekar vezetésére.

Ruff Tamás vezeti a szimfonikusokat
Fotó: FMH-archív

Az önkormányzat közleményében megköszönte Major István munkáját. Az ő igazgatósága alatt vált kiemelt minősítésű zeneművészeti szervezetté a szimfonikus zenekar, és sok komolyzenei hangversennyel, új kezdeményezéssel örvendeztették meg a fehérváriakat.

Egerházi Attila lesz továbbra is a balett-társulat igazgatója
Fotó: FMH-archív

A Székesfehérvári Balett Színház vezetői feladataira szintén pályázatot írt ki a város mint fenntartó. Itt egy pályázat érkezett, az együttest eddig is vezető Egerházi Attilától. A szakmai bizottság egyhangúlag támogatta a jelöltet, aki így további három évre kap megbízást az igazgatói teendők ellátására.

Varga Márta megbízatását meghosszabbították
Fotó: FMH-archív

A megyeszékhely egészségügyi alapellátását és az ezzel összefüggő területeken történő feladatellátását biztosító Humán Szolgáltató Intézet esetében pedig Varga Márta igazgatói megbízását 2022. december 31-ig meghosszabbították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában