Frissen Fejérből

2021.04.24. 07:05

Rendhagyó Szentgyörgyi napok lesznek Mezőszentgyörgyön

A hagyományos Szentgyörgyi napokat rendhagyó módon rendezi meg az önkormányzat az idén a településen – mondta el lapunknak Kiss Péter, az Eötvös Károly Művelődési Ház és Könyvtár megbízott igazgatója.

FMH

A májusfadíszítés többéves hagyomány a faluban

Fotó: V. Varga József (Fejér Megyei Hírlap-archív)

Az utcakiállításon április 24. és 30. között több helyszínen lesznek megtekinthetők régi fotográfiák a Szentgyörgy Retro gyűjteményéből. A kiállítás egy kvízzel is kiegészül, a szervezők minden helyszínen egy kérdést is feltesznek, amelyet egy válaszadó lapon kell megválaszolni. A kvíz hibátlan kitöltői közül három szerencsés nyertest sorsolnak ki. A Föld napja alkalmából meghirdetett Objektíven keresztül című fotópályázat alkotásainak kiállítása április 24-étől, szombattól a „Kiserdőben” tekinthető meg. A látogatók a kihelyezett szavazócédulák segítségével voksolhatnak a legnépszerűbb képekre. A három legnépszerűbb fotó alkotója jutalomban részesül, de senki sem megy haza üres kézzel. A szavazás április 27-étől, keddtől kezdődik.

Kabaré az éteren át – az online színházi est a Mezőszentgyörgyi Amatőr Színjátszó Kör (MASZK) elmúlt években bemutatott előadásaiból válogat április 28-án, szerdán 19 órától a közösségi oldalon.

A májusfadíszítés többéves hagyomány a faluban
Fotó: V. Varga József (Fejér Megyei Hírlap-archív)

A Sárkányok falva elnevezésű rajzpályázat a Sárkánymese című táncelőadás élményei alapján a gyerekeknek szól. Az április 26-ától, hétfőtől a Facebookon elérhető videó alapján A4-es méretben, tetszőleges technikával készült rajzokat április 29-éig, csütörtökig várják a könyvtárnál. A nevet a rajz hátoldalára kell felírni, minden alkotó jutalmat kap a leadáskor. A gyermekmunkákból egy kerítés-kiállítást rendeznek majd.

A májusfát április 30-án, pénteken a könyvtárral szemben díszítik fel. A májusfára – a hagyományok mellett az újdonság jegyében – üzeneteket várnak kicsiktől és nagyoktól arról, hogy mit várnak, mi hiányzik a legjobban, amit a vírushelyzet miatt eddig nem tudtak megvalósítani, nem kerülhetett rá sor. A szervezők azt kérik mindenkitől, hogy az üzeneteket díszes, színes formában készítsék el (szalag, szívforma, egyéb), és április 30-áig akasszák fel a szalagos fára. Jelmondatuk: „Bizonyítsuk be, hogy a pozitív gondolatoknak hatalmas az ereje!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában