szabadtéri kiállítás

2021.03.12. 07:10

Megnyílt a sárszentmihályi Pilvax!

„Mit kiván a magyar nemzet. Legyen béke, szabadság és egyetértés” – bogarásszuk az első osztályos fruskával a 12 pontot. A számos más, korhű dokumentummal együtt hengeresre feltekert papírlapokat nemzeti színű szalaggal kötötték át a szervezők, és rakták szépen sorba a kis polcokon.

V. Varga József

Adél és Botond a kávéházi szegletben

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Megnyílt a mihályi Pilvax kávéház – amint Óber Andrea polgármester ígérte. A járványhelyzet miatt továbbra sem lehet rendezvényeket tartani, ezért a faluban egy krea­tív 1848-as forradalmi, kávéházi miliőt idéző szabadtéri kiállítással rukkoltak elő.

Az első osztályos Adél Veronikával és bátyjával, az ötödikes Botond Leventével a Pilvaxban találkozunk, a kis déli sétára a községháza melletti füves területre anyukájuk, Nagyné Bartos Éva kísérte el őket. Már túl vannak az angol- és az irodalomórán, illetve a nyelvtan- és a matekórán – újságolják a gyerkőcök. A piros, fehér, zöld dekorációt, a számos plakátot, kokárdát, zászlót, újságkivágást, kifestőt, könyvjelzőt nézegetik, odaállnak a színesre festett magyar huszár mellé, letelepszenek a kávéházi szegletben, és elmerülnek egy verseskötetben.

Adél és Botond a kávéházi szegletben
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Március 15-ig az arra járók az óvodások és iskolások munkáinak megtekintése mellett a fotóponton fényképezkedhetnek a huszár társaságában. Amint megtudtuk: a huszárt a Schmuck család készítette, a tekercsek elvihetők, választani lehet közülük, és a Pilvaxot sötétedéskor ki is világítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában