legszebb pillanatok

2021.02.14. 07:45

Valentin-napi hangverseny kicsit másképp, online

Andalító, felpezsdítő, romantikára hangoló zenékkel is ünnepelhetjük a Valentin-napot, a fehérvári szimfonikusok igényes előadásának köszönhetően.

Bokros Judit

A zenekar a korábbi években többször adott koncertet Valentin-napkor a Hotel Magyar Királyban Fotó: PT / FMH

Február 14., Valentin-, avagy Bálint-nap. A szerelmesek ünnepe, tágabb értelemben azonban bárki iránt kifejezhetjük ilyenkor kisebb-nagyobb ajándékokkal, figyelmességekkel szeretetünket. A házas- és szerelmespárok mellett ki-ki a lányával, barátnőjével ünnepel, s olyan is van, aki saját magát ajándékozza meg... A kedveskedés is sokféle lehet: az ágyba vitt reggeli kávétól kezdve a gyönyörű rózsacsokron át az alkalomhoz illő süteményig, sőt még azon túl is bármi. A romantikus hangulat zenével még élménytelibbé tehető, ehhez járul hozzá az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, amely Valentin-nap alkalmából ismét online eseményt hirdetett: vasárnap 20 órától közzéteszik a 2019-ben, még élőben adott koncertjük felvételen rögzített legszebb pillanatait.

A zenekar a korábbi években többször adott koncertet Valentin-napkor a Hotel Magyar Királyban Fotó: PT / FMH

A szimfonikusok az elmúlt években négyszer rendeztek Valentin-napi hangversenyt a Hotel Magyar Király kupolatermében. Itt vacsorával kísért esten élvezhette a közönség a lágy vagy vérpezsdítő dallamokat. Mivel most erre nincs lehetőség, viszont mindenképpen készülni akartak valamivel február 14-ére, ezért választották a zenekar YouTube-csatornáján követhető koncertet. Az estek hangversenymestere, az est háziasszonya, Bondor Erika úgy fogalmazott: az összeállítással szeretnének kellemes emlékeket felidézni azokban, akik jelen voltak a koncerteken, illetve remélik, hogy többen kapnak kedvet a későbbi hangversenyeken való részvételhez. Az ingyenesen megtekinthető, Szerelmes klasszikusok című műsorban a komolyzenei klasszikusok mellett operettrészletek, filmslágerek, lendületes keringők is elhangzanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában