könyvek és bevásárlókosár

2021.02.23. 07:20

Jól működik a kölcsönzési rendszer, de sokaknak hiányzik már a könyvtár látogatása Lepsényben

Stibi Henrietta bevásárlásból érkezett a könyvtárhoz. Mesekönyveket és ifjúsági regényeket vitt, és úgy búcsúzott: jó lenne legközelebb már a gyerekekkel együtt jönni és könyveket válogatni!

Borsos György

Stibi Henrietta bevásárlókosárral és könyvekkel Fotó: BGy

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma levele alapján (Könyvtári szolgáltatások biztosítása veszélyhelyzet idején) a lepsényi könyvtár is lehetőséget biztosít korlátozott könyvtári szolgáltatások igénybevételére. A járvány­ügyi korlátozások idejére az úgynevezett ablakos kölcsönzést vezették be február közepétől. A bibliotéka épületébe továbbra sem lehet belépni, a kért, illetve a visszahozott könyveket a kölcsönzési pont feliratú ablaknál lehet átvenni, leadni.

Hiányzik a könyvtár, maga a hely

Könyveket elektronikus úton vagy telefonon keresztül is lehet kérni. Mindegyik esetben meg kell adni a nevet, az időpontot, amikor a könyvekért szeretnének jönni, valamint a kért könyv műfaját (például krimi, romantikus, történelmi vagy ifjúsági regény, mese), a darabszámot. Az egyeztetett időpontra a könyvtár várja az olvasót, előre elkészítve az általa kért könyveket. Lehetőség van a helyszínen is könyveket kérni, ezeket a könyvtáros válogatja a fenti szempontok alapján az olvasó igényének megfelelően. Két kölcsönzési időpontot jelöltek ki: a könyvtár hétköznap 9 és 10 óra, valamint 15 és 16 óra között várja az olvasókat. A könyvek átvételét követően a visszahozott dokumentumokat elkülönített helyen három napig pihentetik, és csak azt követően lehet őket újra kikölcsönözni. Mind a könyvtárosnak, mind az olvasóknak a maszk használata kötelező!

Stibi Henrietta bevásárlókosárral és könyvekkel
Fotó: BGy

Az ablakos kölcsönzés legelső látogatója Stibi Henrietta volt. Éppen bevásárlásból érkezett, de előtte telefonon egyeztetett a kölcsönzési lehetőségről. Mesekönyveket hozott vissza, valamint mesekönyveket és ifjúsági irodalmat kért, melyekből a kisgyermekeinek olvas délutánonként és esténként. Ígérete szerint hamarosan újra felkeresi a könyvtárat, mert hiányzik számára maga a hely, az egész könyvtári miliő! – Jó lenne legközelebb már a gyerekekkel együtt jönni, és könyveket válogatni! – így búcsúzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában