A biztos fogódzó

2021.02.23. 07:25

Idén is megrendezik a Wass Albert Felolvasómaratont

Február 26-án és 27-én.

Palocsai Jenő

Kónyi-Kiss Botond, Juhász László és Boór Ferenc mindent elkövet a felolvasómaraton sikeréért Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

A hétfőn reggel tartott sajtótájékoztatón Jakubek Tibor a felolvasómaraton korábbi szervezője elmondta: – Mi 2014-ben illesztettük be a programunkba és azóta világméretűvé növekedett. Szerencse, hogy idén sem marad el, mert ha egy hagyomány megszakad, akkor azt nagyon nehéz újraindítani. Juhász László önkormányzati képviselőtől megtudtuk, péntek este 18 órakor kezdődik majd a rendezvény. Ebben az évben a korábbiakkal ellentétben, nem a Szent István Művelődési Ház, hanem a Válasz Egyesület a Fejér Szövetséggel együtt vállalta a szervezést és lebonyolítást, az Alba Mária közéleti műhelyben. A koszorúzást követően átmennek majd a résztvevők az Koronázó térre. Juhász hangsúlyozta: Idén, kivételesen online is várjuk szeretettel a Wass Albert-műveket. Egy közösségi portálon létrehoztunk egy eseményt és oda lehet beküldeni az előre felvett anyagokat, amiket aztán az éjszaka folyamán bejátszunk. Másnap, szombat reggel hat órától folyamatosan este 7-ig tart majd a felolvasómaraton.

Kónyi-Kiss Botond, Juhász László és Boór Ferenc mindent elkövet a
felolvasómaraton sikeréért Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A szervezet képviseletében nyilatkozó Boór Ferenc, aki az említett Fejér Szövetség képviseletében volt jelen azt mondta: – A Koronázó tér 4-es szám alatt, az első emeleten három terem áll rendelkezésre, ahol akár 30 ember is együtt lehet. Szili Csaba megyei önkormányzati képviselő úgy fogalmazott: – Wass Albertet mindig próbálták kiradírozni a magyar irodalomtörténetből, pedig a magyarsághoz, a nemzethez, illetve a konzervatív keresztény értékrendhez való viszonyulása példaértékű. Kónyi-Kiss Botond képviselő arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy Wass emlékének ápolásával kifejezhetjük szolidaritásunkat a gúnyhatáron túlrekedt, elcsatolt területeken élő honfitársaink számára, ugyanis az ő részükre Wass Albert egy fogódzó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában