Koronavírus Fejérben

2021.02.27. 08:00

A vírushelyzet ellenére sem maradt, marad el a Wass Albert-maraton

A vírushelyzet ellenére sem maradt, marad el a tiszteletadás és a 24 órás felolvasómaraton Wass Albert erdélyi magyar író és költő munkásságára, életművére emlékezve.

V. Varga József

Jakubek Tibor egy kézzel írott, különleges Wass Albert-kötetből olvasott fel Fotó: Nagy Norbert / FMH

A megemlékezés pénteken este koszorúzással kezdődött a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház díszudvarán, a Wass Albert-domborműnél. Részt vett az eseményen a többiek között Jakubek Tibor, a felolvasómaraton szülőatyja, Juhász László és Szili Csaba önkormányzati képviselő, Boór Ferenc, a Fejér Szövetség társelnöke is. Az emlékezők fáklyás menetben vonultak át a Koronázó tér 4. szám alá, és az Alba Mária közéleti műhelyben elindították az élő felolvasást. Idén online is várták a felolvasásokat.

Jakubek Tibor egy kézzel írott, különleges Wass Albert-kötetből olvasott fel
Fotó: Nagy Norbert / FMH

Amint megtudtuk: a művelődési ház 2014-től építette be programjába a Wass Albert felolvasómaratont, mely felhívásuk az egész világra kiterjed. Idén a járványhelyzet miatt nem tudták felvállalni a folyamatos közvetítést és a szervezéssel járó munkát, mindezeket a Válasz Független Civilek vették át. – A felolvasómaraton szombaton 18 órakor ér véget, amikor az utolsó résztvevők és a szervezők levonulnak a Nemzeti Emlékhely püspöki palota melletti (a néhai koronázótemplom Pipó-tornyának helyén található) kiemelt zászlós területre, és a székely himnusszal zárják a rendezvényt – mondta el lapunknak Boór Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában