Gratulálunk!

2021.01.29. 08:56

Nemzetközi versenyt nyert a szimfonikusok első harsonása

Január 28. és 31. között online rendezik meg Új-Zélandon azt a nemzetközi mélyrézfúvós fesztivált, amelynek keretein belül versenyt is hirdettek. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar tájékoztatása szerint a tenor harsonások versenyét Dobi János Mátyás, a Zenakar első harsonása nyerte.

Bokros Judit

Fotó: Zenekar

A New Zealand International Brass Festival keretében első alkalommal rendezték meg azt a nemzetközi versenyt, ahol tubások, eufóniumusok és harsonások mérték össze tudásukat, ugyancsak online formában.

– A versenyre két felvételt kellett küldenünk, ezeket értékelte a nemzetközi, a tenor harsonások kategóriájában hatfős zsűri – mondta Dobi János Mátyás a versenyről. – A kötelező mű Henri Tomasi Concerto című harsonaversenye volt, a felvételen Souhei Yamagami kísért zongorán. Szabadon választott darabként egy amerikai zeneszerző, Brian Lynn Doolallynastics című szóló darabját adtam elő.

Fotó: Zenekar

Dobi János Mátyás régóta játszik az Alba Regia Szimfonikus Zenekarban, két éve már közalkalmazotti státuszban. A zenekar hét évvel ezelőtti újjáalakulása óta megbízott szólamvezetőként volt jelen a zenekarban, másfél éve azonban egy sikeres próbajáték során véglegesen elnyerte ezt a pozíciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában