kórusénekes és zeneíró

2021.01.23. 13:13

Ketten részesültek KÓTA-díjban Székesfehérvárról

A KÓTA – Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége a kórus- és népzenei élet kiemelkedő képviselőinek hagyományosan a Magyar Kultúra Napján nyújtja át a kitüntetést, melyet a szövetség Művészeti Bizottsága javaslatai alapján ítélnek oda.

A KÓTA-díjakat számos különböző kategóriában adják át a kiemelkedő eredménnyel végzett művészi munka és a közösségért végzett áldozatos tevékenység elismerésére – idén 12 kategóriában 42 díjazottat ünnepelhettünk – írja Zemlényi Katica, a KÓTA Művészeti Bizottságának tagja.

Zeneszerző és zeneíró kategóriában díjat nyert Szabó Balázs zenetörténész, zeneesztéta, református egyházzenész, a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának oktatója, egyetemi docens. A Magyar Zenetudományi és Zenekritikai Társaság tagja, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja. Legfőbb kutatási területe a magyar zenetörténet, kiemelten Bartók Béla, Gárdonyi Zoltán és Gárdonyi Zsolt életműve. Publikációinak hosszú sora jelentős tudományos és művészi munkáról tanúskodik.

Kórusénekes, kórustitkár kategóriában díjazták Elekes Péter Pál kórusénekest, aki a Vox Mirabilis Kamarakórus egyik legmeghatározóbb, legstabilabb tagja. Közel 50 éves énekkari múlttal rendelkezik. Sokéves pontos munkája és támogatása segítség minden kórustagnak, konstruktív hozzászólásaival mindig javítja a kórus szakmai munkáját, kottaszerkesztési tevékenysége pótolhatatlan.

Idén ez az esemény online formát öltött: a díjazottak bemutatására és méltatására videófelvétellel készültek az ünnep alkalmából, amely a KÓTA honlapján megtekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában