Virtuális túra

2021.01.14. 07:42

Ismerkedjen velünk a Téli tárlattal! (videó)

A székesfehérvári Pelikán Galériában még kint van a minden év végén hagyományos Téli tárlat anyaga. Ezt mutatjuk most be önöknek.

Bokros Judit

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Székesfehérvári Művészek Társasága tagjainak munkáiból rendezik meg karácsony előtt a Téli tárlatot, amely nem csupán kiállítás, hanem művészeti vásár is. A 2020-as évben persze ez sem egészen úgy válhatott valóra, mint az előző években, ám a kiállítás-megnyitót még pont meg tudták tartani. A Szent István Király Múzeum Pelikán Galériájában rendezett tárlatot azonban nem sokan tudták bent, a galériában megtekinteni, hiszen a november közepi járványügyi intézkedések miatt be kellett zárni. A művek azóta is ott vannak a kiállítótérben, mivel nem nyílhat új kiállítás, így a nagyon kíváncsiak és a művészetre kiéhezettek nappal, a nagy üvegablakokon át valamit láthatnak is a művekből.

Mi egy videós tárlatvezetés keretében, Szüts Angéla kurátor segítségével mutatjuk meg önöknek az alkotásokat, illetve a riportban szó esik magának a Téli tárlatnak a jelentőségéről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában