Művészet online térben

2021.01.11. 07:40

Fehérvári alkotók munkáiból nyílt virtuális kiállítás a fővárosi Artézi Galériában

A tárlatot Szűcs Erzsébet művészettörténész nyitotta meg.

Héjj Vivien

A járvány a képzőművészeti alkotásokat is a virtuális térbe helyezte. Aspektusok címmel Fehérváron élő és alkotó művészek munkáit ismerhetjük meg sokféle műfajban és stílusban. Az olajfestmények, a szobrok és a részletgazdag porcelán figurák jól megférnek egymás mellett. Az online kiállítást Szűcs Erzsébet képzőművész nyitotta meg. Elmondta, a kiállításra felkért székesfehérvári művészek „halmaza” egyáltalán nem homogén, sem életkorukban, sem az általuk művelt műfajokban. Hozzátette, a választott művészeti irányzatok, felhasznált eszköztárak egyáltalán nem mutatják az alkotók korát.

– Mindegyik művész a saját igazságát igyekszik megfogalmazni, remélve, hogy azok hozzájárulnak – szűkebb értelemben a saját koruk, tágabb értelemben az élet jobb megértéséhez. Ha tudják – ha nem, lényegében a igazság aspektusait tárják fel, segítenek abban, hogy elhangozzon Isten kilencmilliárd neve. A világjárvány sokkja és a digitális paradigmaváltás elbizonytalanító hatása különösen indokolja, hogy találkozzunk kulturális értékekkel – fogalmazott Németh Géza képzőművész. A kiállítás háromdimenziós változata megtekinthető a galéria honlapján és közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában