Ébred a pásztor, mennyei szóra

2020.12.25. 07:45

Betlehemezés a Kákics zenekarral Gárdonyi Géza szülőházában – Nézze meg! (videó)

A betlehemezés hagyományait – a 2020-as évhez igazodva – különleges módon elevenítette fel Agárdpusztán, Gárdonyi Géza szülőházában és az Anna kápolnánál a zenekar.

Feol.hu

A koronavírus-járvány az idei évben amit csak lehetett, meghiúsított. Elmaradtak színházi előadások, koncertek, különböző programok, bezártak a mozik, a kultúra az otthonainkba költözött.

Művészet nélkül pedig, mint azt már oly sokan megírták, nem élet az élet. Ezt ismerte fel rengeteg előadó idén, és helyezte át az online világba tevékenységét. Karácsonyhoz közeledvén pedig nem maradhatott ki a betlehemezés sem!

Amint arról korábban portálunkon is beszámoltunk, múlt pénteken kolompolás, ostorcsattogás, tülkölés hangjára figyelhetett fel a nagyérdemű Agárdpusztán, ekkor forgatta ugyanis betlehemezős kisfilmjét a Szent Anna-kápolnánál és Gárdonyi Géza szülőházában a Kákics zenekar.

Az emlékház foglalkoztató termében berendezett paraszti szobában Györei Kata és Ruzsics László néptáncos házaspár (az agárdi Gilice és a Gerlice gyermeknéptánccsoportok vezetői) és gyermekeik várják a betlehemezőket, akik között Gula Miklós néptáncművészt és Varró János népzenészt is köszönthetjük.

Szavak helyett azonban beszéljenek a képek, hiszen most Önök is megnézhetik (vagy épp visszanézhetik) az alkotást!

A Kákics zenekar (Tárnok Ákos, Kossa Benedek, Lendvai Tibor, Varga Evelin, Horváth Árpád) és a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ szép hagyományokat felevelenítő betlehemes játékával kíván Áldott karácsonyt mindenkinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában